Przepis na wigilijnego karpia. Zobacz przepisy Czytelników Gazety Krakowskiej:
- Prosty karp smażony
- Karp w chrupiącej panierce
- Karp Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej
- Wigilijny karp w galarecie
- Karp w galarecie Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki
- Złocisty karp z ziołami
- Karp pieczony w migdałach
- Karp po zatorsku z serem żółtym i pieczarkami
- Świąteczny karp z serowo-pieczarkowym farszem
- Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem
Pamiętajmy. Wigilijny karp musi być najlepszej jakości, świeży i zdrowy - jemy go przecież często tylko ten jeden raz w roku. Należy przygotować go tak, aby ta tradycyjna, świąteczna ryba smakiem i apetycznym wyglądem zadowoliła nawet jej największych sceptyków. Zanim jednak przejdziemy do jej przyrządzania, należy wcześniej prawidłowo ją wybrać.
Zobacz też inne przepisy Czytelników Gazety Krakowskiej na potrawy na Boże Narodzenie:

Wideo