Kasprzak i Paczkowski, podobnie jak pozostałe pięć uczestniczących w zmaganiach teamów, w ciągu 5 i pół godziny musili przygotować dwa dania, na bazie królika i pstrąga. Ich zmagania obserwowała publiczność, zgromadzona w krakowskiej Hali Expo. - Przygotowywaliśmy się trzy miesiące i przyjechaliśmy tu z jedną myślą: wygrać - mówi Kasprzak.
Laur w Krakowie to nie koniec, a dopiero początek zmagań. W maju polski team weźmie udział w konkursie w Tallinie, a później być może w wielkim finale w Lyonie. - Ten konkurs to okazja do pokazania polskiej sztuki kulinarnej i tradycji na arenie międzynarodowej - mówi Kamil Okrasa. - Kuchnia to najlepsza droga, by pokazać się na świecie. Francuzi już dawno to zrozumieli.
- Hala Targowa. Tu zatrzymał się czas [ZDJĘCIA ARCHIWALNE]
- Niesamowite! Te chałupy znajdują się w Krakowie [ZDJĘCIA]
- Bez wiz do USA. Do tych miast polecimy z Polski [CENY]
- Który z krakowskich radnych jest najlepszy? Który to leser?
- Budowa tunelu zakopianki - fakty, liczby, ciekawostki
- TOP 20 najbogatszych gmin w Małopolsce [RANKING]

Wideo