Przepisem na sałatkę z wędzoną makrelą podzieliła się z nami nasza Czytelniczka Paulina Nosek.
Składniki
- 50 dag świeżego makaronu wstążka
- 2 garście szpinaku
- 6 łyżek oleju lnianego
- 4 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 1 wędzona makrela
- pęczek koperku
- 2 łyżeczki soli
- 10 dag sera pleśniowego
- 4 łyżki pestek dyni
- czerwona cebula
Wykonanie
Makaron ugotować al dente. Do miseczki wlać oliwę oraz olej, dodać sok z cytryny, sól i drobno posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Sosem zalać ugotowany makaron. Na talerz wyłożyć świeże liście szpinaku, kawałki makreli, sera pleśniowego i porcję makaronu. Posypać drobno posiekaną cebulą i prażonymi pestkami dyni.
Zobacz też:TOP 10 przepisów na pyszne sałatki
Zobacz też:Grillowana sałatka z cukinii i tofu
Zobacz też:Letnia sałatka ziołowa-pomidorowa
Zobacz też:Sałatka z krewetkami w sosie pomarańczowym
Zobacz też:Sałatka cesarska z aromatyczną piersią z kurczaka i kawałkami sera
Zobacz też:Szybka sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem
Zobacz też:Sałatka z makaronu orkiszowego z tuńczykiem
Polub nas na facebooku. Codziennie nowy przepis!
Źródło: Dzień Dobry TVN