https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatki na święta. Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami. W sam raz na święta.
Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami. W sam raz na święta. Fot. Katarzyna Jaworek
Sałatki na Boże Narodzenie. Prosta i szybka sałatka na świąteczny stół z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.

Sałatki na święta. Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami [PRZEPIS]

SKŁADNIKI:

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 1 mango
  • 1/2 słoika selera konserwowego wiórki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 50g płatków migdałowych
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z kurczaka przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Mięso pokroić w kostkę.
2. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę. Owoc pokroić w niewielką kostkę. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
3. Kurczaka, mango, kukurydzę, seler oraz migdały dokładnie ze sobą wymieszać. Dodać majonez, sól oraz pieprz. Połączyć wszystkie składniki.
Przepis Katarzyny Jaworek, autorki bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

Zobacz też inne przepisy Czytelników Gazety Krakowskiej:

Okazje
Wybierz najlepszy prezent świąteczny dla gracza
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska