Sałatki na święta. Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami [PRZEPIS]
SKŁADNIKI:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 mango
- 1/2 słoika selera konserwowego wiórki
- 1 puszka kukurydzy
- 50g płatków migdałowych
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z kurczaka przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Mięso pokroić w kostkę.
2. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę. Owoc pokroić w niewielką kostkę. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
3. Kurczaka, mango, kukurydzę, seler oraz migdały dokładnie ze sobą wymieszać. Dodać majonez, sól oraz pieprz. Połączyć wszystkie składniki.
Przepis Katarzyny Jaworek, autorki bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.
Zobacz też inne przepisy Czytelników Gazety Krakowskiej:
Wybierz najlepszy prezent świąteczny dla gracza
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?