https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Tłusty czwartek w Zakopanem. Tysiące pączków schodzi jak na pniu

Łukasz Bobek
Tłusty Czwartek w Zakopanem na bogato. W cukierniach na pniu schodzą pączki. Każdy stara się zjeść choć jednego - by tradycji stało się za dość. Cukiernicy cały czas mają pełne ręce roboty. - Dorabiamy pączki na bieżąco - mówią.

Pod Giewontem największym zainteresowaniem cieszą się pączki tradycyjne - czyli z nadzieniem różanym i polewą lukrową. Ale jest i wiele innych smaków i z rozmaitą posypką.

Z wizytą w cukierni RZOZ w Zębie. Prowadzi ją

Andrzej Łuszczek z żoną prowadzi cukiernię w Zębie. Na Tłusty Czwartek wraz z pracownikami przygotował ponad trzy tysiące pączków w czterech samkach. W jego cukierni praca wre od długich godzin.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Okiem Kielara odc. 14

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska