Tłusty czwartek w Zakopanem. Tysiące pączków schodzi jak na pniu

Łukasz Bobek
Łukasz Bobek
Tłusty Czwartek w Zakopanem na bogato. W cukierniach na pniu schodzą pączki. Każdy stara się zjeść choć jednego - by tradycji stało się za dość. Cukiernicy cały czas mają pełne ręce roboty. - Dorabiamy pączki na bieżąco - mówią.

Pod Giewontem największym zainteresowaniem cieszą się pączki tradycyjne - czyli z nadzieniem różanym i polewą lukrową. Ale jest i wiele innych smaków i z rozmaitą posypką.

Z wizytą w cukierni RZOZ w Zębie. Prowadzi ją

Andrzej Łuszczek z żoną prowadzi cukiernię w Zębie. Na Tłusty Czwartek wraz z pracownikami przygotował ponad trzy tysiące pączków w czterech samkach. W jego cukierni praca wre od długich godzin.

Czym jest Fundusz Odbudowy i Krajowy Plan Odbudowy?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie