Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tłusty czwartek w Zakopanem. Tysiące pączków schodzi jak na pniu

Łukasz Bobek
Łukasz Bobek
Tłusty Czwartek w Zakopanem na bogato. W cukierniach na pniu schodzą pączki. Każdy stara się zjeść choć jednego - by tradycji stało się za dość. Cukiernicy cały czas mają pełne ręce roboty. - Dorabiamy pączki na bieżąco - mówią.

Pod Giewontem największym zainteresowaniem cieszą się pączki tradycyjne - czyli z nadzieniem różanym i polewą lukrową. Ale jest i wiele innych smaków i z rozmaitą posypką.

Z wizytą w cukierni RZOZ w Zębie. Prowadzi ją

Andrzej Łuszczek z żoną prowadzi cukiernię w Zębie. Na Tłusty Czwartek wraz z pracownikami przygotował ponad trzy tysiące pączków w czterech samkach. W jego cukierni praca wre od długich godzin.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska