https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!
Szybkie ciasto brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki! Fot. Dorota Wójcicka
Ciasto brownie to jeden z tych deserów, które posmakuje każdemu. A z sezonowymi porzeczkami to niebo w gębie! Zobaczcie przepis!

Wilgotne, lekko kwasowe – takie właśnie jest brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga "Daktyle w czekoladzie".

Składniki

  • 125 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 2 jajka
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki sody szczypta soli
  • 1/2 szklanki czerwonych porzeczek

Wykonanie
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska