Wilgotne, lekko kwasowe – takie właśnie jest brownie z czerwonymi porzeczkami. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga "Daktyle w czekoladzie".
Składniki
- 125 g miękkiego masła
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kakao
- 2 jajka
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody szczypta soli
- 1/2 szklanki czerwonych porzeczek
Wykonanie
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?