https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis!
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Rewelacyjne malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!

Naleśniki to jedno z tych dań, któremu nikt się nie oprze! Z takie z nadzieniem z serka mascarpone i borówek to prawdziwy rarytas. Przepisem podzieliła się Sylwia Ładyga, uczestniczka kulinarnego show „MasterChef”, autorka bloga „Ostra na słodko”.

Składniki na malinowe naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1,5 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki syropu malinowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki oleju

Składniki na nadzienie

  • 300 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • ok. 150 g borówek

Wykonanie
Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy.
Smażymy średniej wielkości naleśniki, odstawiamy w ciepłe miejsce.
Nadzienie. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem (w razie potrzeby dodatkowo dosładzamy).
Naleśniki smarujemy po całości serkiem i obficie posypujemy borówkami. Podajemy posypane cukrem pudrem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska