Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis!
Malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Rewelacyjne malinowe naleśniki z mascarpone i borówkami! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!

Naleśniki to jedno z tych dań, któremu nikt się nie oprze! Z takie z nadzieniem z serka mascarpone i borówek to prawdziwy rarytas. Przepisem podzieliła się Sylwia Ładyga, uczestniczka kulinarnego show „MasterChef”, autorka bloga „Ostra na słodko”.

Składniki na malinowe naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1,5 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki syropu malinowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki oleju

Składniki na nadzienie

  • 300 g serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • ok. 150 g borówek

Wykonanie
Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie ze sobą miksujemy.
Smażymy średniej wielkości naleśniki, odstawiamy w ciepłe miejsce.
Nadzienie. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem (w razie potrzeby dodatkowo dosładzamy).
Naleśniki smarujemy po całości serkiem i obficie posypujemy borówkami. Podajemy posypane cukrem pudrem.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska