https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą! Zobaczcie przepis!
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą! Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Rewelacyjny deser, który zachwyci każdego! Naleśniki z dodatkiem kokosu, do tego maliny i czekolada! Palce lizać!

Kokosowe naleśniki z malinami - pyszny deser dla każdego! Tak gotuje MasteCherf! Przepisem na naleśniki podzieliła się nasza Czytelniczka Sylwia Ładyga, uczestniczka piątej edycji kulinarnego show MasterChef, autorka bloga „Ostra na słodko”. Skusicie się?

Składniki na naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ok. 200 ml mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 ml oleju rzepakowego
  • 4 łyżki wiórków kokosowych

Dodatkowo

  • ok. 30 dag malin
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 100 ml polewy czekoladowej

Wykonanie
Składniki na naleśniki mieszamy. Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe.
Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny (rozgniatając na mus) i mieszamy z cukrem pudrem.
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą (albo i dwie) łyżki musu i związujemy (u mnie sznurkiem) w sakiewki.
Polewamy roztopioną czekoladą. Dekorujemy wiórkami.
Jeśli chcemy uzyskać bardziej chrupiącą skórkę naleśników, możemy włożyć je na kilka minut do gorącego piekarnika.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska