Pomysł na obiad. Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą. Zobaczcie przepis!
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym i kolendrą. Zobaczcie przepis! Fot. Anna Loska
Batat to słodszy i zdrowszy kuzyn ziemniaka. Co można z niego przygotować? Na przykład prostą i szybką zupę. Zobaczcie przepis.

Kilka składników i pyszna zupa z batatem w roli głównej gotowa. Przepis naszej Czytelniczki Anny Loski.

Składniki

  • 500 g batatów 
  • 2 niewielkie zwykłe ziemniaki 
  • 1 mała cebula 
  • 2-3 łyżki mleczka kokosowego 
  • świeża kolendra 
  • pieprz 
  • sól 

 
Wykonanie
Wszystkie warzywa obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy je wodą, tak aby były przykryte. Gotujemy do miękkości. Następnie całość rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Do zupy dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą. 

Już w lipcu kasy fiskalne dla branży beauty ?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie