Kasza jaglana – przepis. Kasza jaglana wykorzystywana jest w naszej kuchni jako zamiennik ziemniaków, czy makaronu. Doskonale nadaje się też do faszerowania papryk, cukinii czy bakłażanów. Doskonale też nadaje się na przygotowanie… kotlecików! Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga „Daktyle w czekoladzie”.
Składniki
- 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki ziaren słonecznika
- 2 duże jajka lub 3 mniejsze
- 100 g żółtego sera
- 4 płaskie łyżki mąki pszennej
Wykonanie
Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodać ziarna słonecznika, całe jajka, starty na tarce o małych oczkach ser żółty i mąkę pszenną, wymieszać łyżką. Lekko zwilżonymi rękami lepić małe kotlety. Smażyć z obu stron na oleju.
Zobacz koniecznie!

Wideo