https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na zupę. TOP 10 rozgrzewających zup naszych Czytelników

mad
Zobaczcie propozycje naszych Czytelników na pyszne, rozgrzewające zupy.
Zobaczcie propozycje naszych Czytelników na pyszne, rozgrzewające zupy. pixabay.com
Warto gotować pyszne, sycące i rozgrzewające zupy. Mamy dla was sprawdzone przepisy na wyśmienite zupy naszych Czytelników: gulaszową, z soczewicy, selerową, z kapusty, czosnkową, serową, góralską kwaśnicę, polewkę na maślance, grzybową i babciną zalewajkę. Kliknijcie w galerię i zobaczcie nasze propozycje. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

W polskiej tradycji kulinarnej obiad bez zupy nie jest prawdziwym, domowym obiadem. Zupa pełni rolę ciepłej przystawki i ma zadanie zaspokoić pierwszy głód oraz rozgrzać nas, szczególnie jesienią i zimą, gdy na dworze zaczyna panować mróz . Drugie danie obowiązkowo musi zostać poprzedzone talerzem gorącej, sycącej i bogatej w smaku ogórkowej, jarzynowej lub innej, dowolnej pozycji spośród tak licznego repertuaru polskich zup. Nic dziwnego zatem, że zupa codziennie gości na prawie każdym polskim stole.

Zebraliśmy dla Was przepisy na rozgrzewające zupy. Kliknijcie w galerię, znajdzie tam przepisy.

  • Rozgrzewająca zupa gulaszowa
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicy i ziemniaków
  • Krem selerowy z kaszą jaglaną i jabłkiem
  • Parzybroda po mirowsku
  • Zupa czosnkowa
  • Rozgrzewająca isepska zupa serowa z pulpetami
  • Rozgrzewająca kwaśnica góralska
  • Polewka na maślance
  • Zupa grzybowa z pierożkami z kaszą gryczaną
  • Domowa, babcina zalewajka z boczkiem lub słoniną
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Zupy fajnie rozgrzewają, w szczególności jak są ostre! Ale niemniej jak perła grzana, najlpeiej miodowa. Pychotka!
K
Karola67

W zimę takie zupki to rarytas, gdy chce się ogrzać na szybko, podgrzewam sok pomidorowy tymbarka, dodaję trochę ostrej papryki i inne przyprawy. Nie muszę stać długo przy garach ;-)

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska