https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy na śledzie. Pasta śledziowa z jabłkiem i masłem [PRZEPIS]

mad
Pasta śledziowa z jabłkiem i masłem to świetny pomysł na urozmaicone śniadanie.
Pasta śledziowa z jabłkiem i masłem to świetny pomysł na urozmaicone śniadanie. fot. pixabay
Pasta śledziowa do chleba to idealny pomysł na urozmaicenie śniadania lub kolacji. Zobaczcie przepis!

Pyszna pasta śledziowa z trzech składników! Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Maria Szymczak z Brzeska.

Składniki

  • 20 dag śledzia solonego
  • małe jabłko
  • 3 łyżki masła

Wykonanie:
Śledzie wymoczyć, oczyścić, odfiletować i obrać z ości. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zemleć w maszynce wraz ze śledziem. Masło utrzeć, dodać masę śledziową i dobrze rozetrzeć. Przełożyć do słoiczka. Podawać z chlebem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska