Wykonanie Rabarbarowe łodygi obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Owoce włożyć do rondelka i posypać cukrem. Smażyć na niedużym ogniu około 2 godziny często mieszając, aby nadmiar soku odparował. Dżemem napełnić wyparzone słoiki i zakręcić. Słoiki włożyć do wrzącej wody, do szerokiego garnka wyłożonego ściereczką. Pasteryzować 20 minut. Dżem ostudzić, trzymać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.