Nie samym mięsem człowiek żyje [ROZMOWA Z DIETETYCZKĄ]
O grillowaniu i o tym, dlaczego należy to robić z umiarem oraz sezonowych warzywach i owocach rozmawiamy z dietetyczką Dorotą Sokół.
Dlaczego warto jeść zupy? [ROZMOWA Z DIETETYKIEM]
O tym, dlaczego zupy są zdrowe, rozmawiamy z Marią Brzegowy, dietetyczką.
Drugie śniadanie dla dziecka. Jak przygotować zdrowe i atrakcyjne posiłki?
Regularność to podstawowa zasada żywienia kilkulatków - ich jadłospis powinien obejmować 5 posiłków w ciągu dnia. Przygotowanie zbilansowanego posiłku, który...
Czas na grilla. Poznaj zasady zdrowego grillowania [PORADNIK]
Grill uważany jest za jeden z naszych narodowych sportów. Osoby, które dobrze się odżywiają nie muszą rezygnować z dań grillowanych. Potrawy przyrządzone na...
Sport to zdrowie! Ale czy wiemy, jak się odżywiać będąc aktywnym? [PORADNIK DIETETYKA]
Piękna pogoda sprzyja aktywności na zewnątrz. I dobrze! Ruch i wysiłek fizyczny wpływają korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a także relaksują...
Lekko i zdrowo na wiosnę – dania polecane przez dietetyka [PRZEPISY]
Wraz z pojawieniem się nowalijek, świeżych ziół i owoców pomysły na smaczne dania stają się nieograniczone.
Jaki jest stan stołówek w polskich szkołach? [RAPORT]
Wśród rodziców uczniów publicznych szkół podstawowych w Polsce zostały przeprowadzone badania na temat stanu stołówek w ich szkołach. Z raportu wynika, że choć...
Dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia
Kwiecień to miesiąc, w kiedy organizm jest szczególnie osłabiony – o objawy przesilenia wiosennego, będącego wynikiem niedoboru witamin, nietrudno. Właśnie w...
Wiosenna dieta 1500 kalorii
Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w prawidłowym funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Obcokrajowca poczęstujemy pierogami, sami chętnie zjemy bigo
Kuchnia polska ma smak słony, a typowe polskie potrawy to bigos, żurek i kotlety schabowe. Obcokrajowców poczęstowalibyśmy pierogami i bigosem. Przyprawy...
Kiełbasa - królowa każdego grilla
Grillujemy wszystko i wszędzie. Skąd takie zamiłowanie rodaków do grillowania i co najczęściej pojawia się na ruszcie?
Czy podroby są zdrowe? Czy to jedzenie dla ubogich? 5 faktów i mitów na temat podrobów
O piątej ćwiartce opowiada Adam Chrząstowski, szef kuchni Ed Red.
Wielkanocne pieczenie, czyli proste i uniwersalne sposoby na słodkie święta [PORADNIK]
Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków....
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania
Nie marnujmy żywności. Z resztek można przygotować smaczne dania.
5 porcji warzyw, owoców lub soku - ruszyła VII edycja programu Krajowej Unii Producentów Soków
Ruszyła VII edycja programu „5 porcji warzyw, owoców lub soku”
Wojciech Modest Amaro podpowiada...
Aromatyczne dodatki według Wojciecha Modesta Amaro
Dobry szef kuchni podąża za trendami, wybitny je kreuje
Mówi Hubert Tabak, zastępca szefa kuchni restauracji L’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w podkrakowskich Balicach
Dodano 20 godzin temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano wczoraj w kategorii Winiarnia
Dodano wczoraj w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano wczoraj w kategorii Adwokat