Przygotowując smoothie warto skorzystać ze zbilansowanej mieszanki warzyw, która dostarczy cennych witamin i minerałów, stanowiąc idealnie wyważoną porcję. Do dekoracji proponujemy jesienne bratki, których jest teraz pod dostatkiem. Spróbujcie.
Składniki
- mieszanka Green Drink: rukola, sałata rzymska, marchew, jarmuż, szpinak
- 1 dojrzały banan
- woda
- sok owocowy lub mleczko kokosowe
Dodatki do dekoracji
- pyłek pszczeli
- nasiona chia
- jadalne kwiaty o delikatnym słodko-cierpkim smaku np. bratki
Wykonanie
W blenderze umieścić szpinak, jarmuż, rukolę, sałatę rzymską, marchew (może być mieszanka Green Drink Eisberg) i dojrzałego banana, który naturalnie osłodzi całość. Dodać według upodobań - wodę, sok owocowy lub mleczko kokosowe do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Zmiksować wszystkie składniki. Przełożyć do miseczki i udekorować bratkami, nasionami chia oraz pyłkiem pszczelim.
Zobacz też: TOP 7 pomysłów na zdrowe koktajle naszych Czytelników
Zobacz też:Domowy chleb razowy bez zakwasu Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Domowy pieczony karczek lub szynka ze słoika
Zobacz też:Trzy pomysły na kremowe, rozgrzewające zupy z Francji, Czech i Danii
Zobacz też:Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień
Zobacz też: Schab po bałkańsku z warzywami
Zobacz też:Panzanella, czyli toskańska sałatka z dojrzałych pomidorów i chleba
Zobacz też:Kuchnia tajska. Jak zrobić zupę z krewetkami w stylu tajskim?
Zobacz też:Kolumbijskie smaki w twojej kuchni – arepa i empandas
Zobacz też:Wytrawne muffinki z papryką, serem, chili i słonecznikiem
Polub nas na facebooku. Codziennie nowy przepis!
Źródło: Dzień Dobry TVN