Kraków. Kulinarny festiwal w pandemii. Weź na wynos w Hali Lipowej [ZDJĘCIA]

Anna Piątkowska
Anna Piątkowska
Kulinarny festiwal azjatycki w Krakowie Aneta Żurek
Krakowskie festiwale kulinarne od lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców, organizowane są więc w różnych punktach miasta pod hasłami sezonowych smakołyków, kuchni światowych, regionalnych, modnych trendów kulinarnych. Jak w pandemii wyglądają festiwale kulinarne? Weź na wynos. Sprawdziliśmy, czy krakowianie, nie mogąc zasiąść przy stoliku, z talerzykiem na wynos też chętnie uczestniczą w wydarzeniach kulinarnych. Tak było na Festiwalu Azjatyckim w Hali Lipowej.

FLESZ - Znamy nową listę obostrzeń

W weekend 16-18 kwietnia Halę Lipowa opanowali wielbiciele kuchni azjatyckiej, foodisi i wszyscy którzy kochają próbować czegoś nowego i poznawać nowe smaki, nie mogąc zasiąść przy stoliku w restauracji, odwiedzili Festiwal Azjatycki w Hali Lipowej - weź na wynos.

Każdy z wystawców przygotował specjalne menu festiwalowe, wśród których znalazły się lubiane dania kuchni azjatyckiej, m.in. ramen, Pad-Thai, pierożki dim sum czy Bulgogi Kimchi Fries. Zobaczcie jak było.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie