Czujesz się źle? Zakiś barszcz!
Jak sobie poradzić z wiosennym przesileniem? Czerwonym kiszonym barszczem! Poważnie! To niesamowite źródło witamin, antyutleniaczy i probiotyków. Samo zdrowie w...
Podbiał oznacza wiosnę. Przepisy z podbiału dla zdrowia i urody
Jeśli byliśmy ostatnio na spacerze, na pewno zauważyliśmy charakterystyczną roślinę. Małe kwiatuszki wyróżniają się pośród powszechnej szarości żółtymi...
Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską
Sałatka gyros od lat podbija nasze serca. Jest prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich!
Sok z brzozy: cena, właściwości, przechowywanie i dawkowanie.
Sok z brzozy kosztuje niewiele (cena soku z brzozy to ok. 10 zł), ale nic nie stoi na przeszkodzie, by sok zebrać samemu. I pić prosto z drzewa jak Julian...
Praktyczne pomysły na organizację małej kuchni
Mała kuchnia wcale nie musi być problematyczna! Sekret tkwi w organizacji, przemyślanym układzie oraz odpowiednim doborze sprzętów i dekoracji. Jeśli brakuje Ci...
Najlepszy filtr do wody – na który warto się zdecydować?
Filtr do wody zadba o lepszą czystość, jakość, smak i zapach wody z kranu. Zniweluje ponadto twardą wodę, dbając nie tylko o zdrowie użytkowników, ale też...
Weselne menu: tradycyjne, wykwintne, dla dzieci, z atrakcjami i vege, sprawdź
Biała suknia, welon, dźwięk dzwonów… Już po ślubie - czas na wesele. Co zrobić, aby przyjęcie było udane i długo i dobrze wspominane? Najważniejszymi elementami...
Śmietana a śmietanka – czy wiesz, co tak naprawdę je różni?
Zarówno śmietana, jak i śmietanka stanowią perfekcyjne uzupełnienie wielu potraw. Do kawy, do ciasta, do zupy, a może do sałatki? Możliwości jest wiele! Czy...
Pogotowie kulinarne: wszystko o drożdżach
Czym różnią się drożdże świeże od suchych (instant), jak przeliczać ilość drożdży świeżych na suche i odwrotnie oraz jak zrobić dobry zaczyn drożdżowy....
Jedz strączkowe i cebulowe, bo są zdrowe!
Dlaczego warto sięgać po rośliny strączkowe i cebulowe? Bo są zdrowe! Zimą i wiosną szukajmy produktów, które zapewnią nam najwięcej wartości odżywczych. Dobrym...
Wiosna na talerzu, czyli jedz zdrowo i sezonowo
Wiosna to czas kiedy znacząco poszerza się asortyment sezonowych warzyw i owoców. Sięgaj w tym okresie po sałatę, rzodkiewkę, młody groszek cukrowy, kalarepę...
Ta marynata do mięs to hit!
Bardzo aromatyczna, smaczna i wyrazista – taka jest marynata na bazie maślanki. Można ją dodawać zarówno do różnego rodzaju mięs, jak i do ryb. To w niej tkwi...
Pomysł na śniadanie: wyszukane tosty, zaskakujące kanapki
Macie wrażenie, że znowu szykujecie na śniadanie to samo? Brakuje Wam pomysłów na smaczne danie, które będzie proste do wykonania, ale zaskakujące w smaku?...
Niezbędny składnik porannego menu, czyli w jaki sposób zjeść jajko na śniadanie
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne...
Smażenie gorącym powietrzem? Eksperci są na tak!
Frytki, skrzydełka czy ryba w panierce smażone w głębokim tłuszczu są niezaprzeczalnie pyszne. Niestety, ich walory smakowe nie idą w parze z wartościami...
Historia zupy – niezwykłe losy królowej polskiej kuchni
Sycąca i rozgrzewająca. Zupa od wieków pracowała na swoją pozycję królowej w polskiej kuchni. W jaki sposób zupa znalazła się w kanonie kuchni polskiej i...
Ogień, czyli o papryczkach chili słów kilka
Różnią się od siebie rozmiarem, kształtem, a przede wszystkim poziomem ostrości. Papryczki chili, bo o nich mowa, skrywają też w sobie niesamowite właściwości....
Jak zrobić dobry omlet na słono? To nic trudnego
Omlet jest sprawdzonym patentem na pyszne, zdrowe i bardzo sycące śniadanie. Jak zrobić pyszny omlet na słono? Choć z pozoru to tylko roztrzepane i usmażone...
Sok z brzozy: pij na zdrowie!
Sok z brzozy zbiera się na przednówku, zanim pojawią się pierwsze liście na drzewach. Jest lekko słodkawy, smakuje jak woda z cukrem. Ale kryje w sobie...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach
Ziemniaki tłuczone, w mundurkach, puree… Placki ziemniaczane, kopytka, zupa ziemniaczana. Wydawałoby się, że ziemniak to potrawa… nudna. Tymczasem z ziemniaków...
Jak zrobić zupę z krewetkami w stylu tajskim?
Kuchnia tajska to kwintesencja kulinarnych kontrastów, która w fenomenalny sposób łączy w sobie pozornie niemożliwe do pogodzenia aromaty. Zobaczcie, jak w domu...
Orkisz – złoto wśród zbóż
Orkisz należy do najstarszych gatunków pszenicy. Współczesne badania naukowe dowodzą, że jest najzdrowszy ze wszystkich rodzajów zbóż. Posiada optymalną ilość...
Dodano 2 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 3 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano 3 dni temu w kategorii Adwokat