https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską. Prosta i pyszna

opr. Magda Smoleń
Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich.
Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich. Fot. KGW z Białki
Sałatka gyros od lat podbija nasze serca. Jest prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich!

Sałatka gyros – przepis. To pyszna i niezwykle popularna sałatka. Nic dziwnego. Robi się ją błyskawicznie! Można ją przygotować na różne okazje. Zobaczcie jak sałatkę gyros przygotowują panie z Koła Gospodyń z Białki.

Składniki na sałatkę gyros

  • kapusta pekińska
  • 1-2 piersi z kurczaka
  • kukurydza w puszce
  • 2-3 czerwone cebule
  • 2-3 ogórki kiszone
  • przyprawa gyros
  • majonez kielecki
  • 2 łyżki ketchupu
  • zielona pietruszka lub szczypiorek

Wykonanie
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę lub paski, posypać przyprawą gyros i podsmażyć do miękkości na oleju, wystudzić. Kapustę pokroić dowolnie, cebule w krążki, ogórki w kostkę, posiekać zieleninę. Majonez wymieszać z ketchupem i połączyć wszystko, doprawić. Wstawić do lodówki, żeby się przegryzło.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

J
Janina Król

Moja ulubiona sałatka, warto zaznaczyć jaką rolę odgrywa tutaj sos, dlatego wybieram lepszy keczup np włocławek

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska