Kilka składników i smaczna przekąska na ciepło gotowa. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Katarzyny jaworek, autorki bloga "Tradycyjna kuchnia Kasi".
SKŁADNIKI:
- 4 bułki kajzerki
- 200g pieczarek
- 150g szynki
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 60 g sera żółtego
- oliwa
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oliwie podsmażyć pieczarki razem z cebulą. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Szynkę pokroić w paski. Pomidora pokroić w półplasterki. Z bułeczek odkroić wierzchołki. Usunąć wnętrze bułeczek robiąc wgłębienia.
3. Wgłębienia w bułeczkach wypełnić podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ser żółty pokroić w paski. Ser ułożyć na wierzchu bułeczek. Bułeczki zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?