Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Zapiekane bułki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Zapiekane bułki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem to szybkie i prosta przekąska. Zobaczcie przepis!
Zapiekane bułki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem to szybkie i prosta przekąska. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Jaworek
Macie ochotę na smaczną przekąskę? Zapiekane bułki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem to szybkie i prosta przekąska do przygotowania w kilka chwil!

Kilka składników i smaczna przekąska na ciepło gotowa. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki Katarzyny jaworek, autorki bloga "Tradycyjna kuchnia Kasi".

SKŁADNIKI:

  • 4 bułki kajzerki
  • 200g pieczarek
  • 150g szynki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 60 g sera żółtego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na oliwie podsmażyć pieczarki razem z cebulą. Oprószyć solą i pieprzem.
2. Szynkę pokroić w paski. Pomidora pokroić w półplasterki. Z bułeczek odkroić wierzchołki. Usunąć wnętrze bułeczek robiąc wgłębienia.
3. Wgłębienia w bułeczkach wypełnić podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ser żółty pokroić w paski. Ser ułożyć na wierzchu bułeczek. Bułeczki zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska