https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przetwory na zimę. Pasta wielowarzywna na zimę do słoików [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pasta wielowarzywna na zimę do słoików. Zobaczcie przepis!
Pasta wielowarzywna na zimę do słoików. Zobaczcie przepis! Fot. Małgorzata Bykowska
Świetna na kanapki jak i również do wykorzystania na leczo lub różnych sosów. Składniki dajemy według uznania.

Przepisem na pastę wielowarzywną podzieliła się nasza Czytelniczka Małgorzata Bykowska.

Składniki:

  • cukinia i kabaczek (ile mamy)
  • papryka (mogą być różne kolory)
  • marchew
  • pietruszka (korzeń i natka)
  • seler
  • por
  • pomidory bez skórki

Sposób wykonania:
Wyczyścić warzywa, zatrzeć na grubych oczkach(ale nie łączyć ich). Dusić je według kolejności podanej w spisie na oleju rzepakowym (pomidory sparzyć i obrać ze skórki). Doprawić do smaku solą, świeżymi ziołami (tymianek, oregano, rozmaryn - według uznania). Zmiksować blenderem. Zakręcić na gorąco do słoików i zapasteryzować.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska