Sałatka z tuńczykiem, młodym szpinakiem, jajkiem i oliwkami to nasza propozycja zdrowego i smacznego posiłku. Zobaczcie przepis.
Składniki
- 3 garście Szpinaku młodego Eisberg
- 50 g tuńczyka w sosie własnym
- 1 jajko
- 8 czarnych oliwek drylowanych
- 6 pomidorków koktajlowych
- pół czerwonej cebuli
Dressing
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka musztardy dijon
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- pół łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Szpinak młody ułożyć w miseczce. Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, a cebulę
w pióra. Dodać odsączone z zalewy oliwki.
Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym wcześniej dressingiem miodowo-musztardowym.

Wideo