https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z tuńczykiem, młodym szpinakiem, jajkiem i oliwkami. Lekka i zdrowa

opr. Magda Smoleń
Sałatka z tuńczykiem, młodym szpinakiem, jajkiem i oliwkami. Zobaczcie przepis!
Sałatka z tuńczykiem, młodym szpinakiem, jajkiem i oliwkami. Zobaczcie przepis! Fot. materiały prasowe
Zbilansowana, zdrowa dieta bogata w składniki odżywcze, mikro- i makroelementy to klucz do prawidłowego funkcjonowania w każdym wieku. Jej podstawą powinny być świeże warzywa i owoce. Dlatego zachęcamy po częstsze sięganie po sałatki.

Sałatka z tuńczykiem, młodym szpinakiem, jajkiem i oliwkami to nasza propozycja zdrowego i smacznego posiłku. Zobaczcie przepis.

Składniki

  • 3 garście Szpinaku młodego Eisberg
  • 50 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko
  • 8 czarnych oliwek drylowanych
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pół czerwonej cebuli

Dressing

  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:
Szpinak młody ułożyć w miseczce. Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, a cebulę
w pióra. Dodać odsączone z zalewy oliwki.
Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym wcześniej dressingiem miodowo-musztardowym.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska