Pomysł na naleśniki. Przepisy naszych Czytelników
Naleśniki. Na słodko, na słono – jak kto woli. Sekretem jest idealne ciasto naleśnikowe, które możemy nadziewać czym kto lubi. Zobaczcie najlepsze przepisy...
Top 10 deserów z jabłkami naszych Czytelników
Desery z jabłkami - sprawdzone przepisy naszych Czytelników. Racuchy z jabłkami, ciasto drożdżowe z jabłkami, dietetyczne ciasto z jabłkami, a nawet… minipączki...
Przepisy na makaroniki
Makaroniki to rewelacyjne ciasteczka rodem z Włoch i Francji. Nie dziwi więc, że ich popularność rośnie z dnia na dzień! Jak przygotować makaroniki w domu?...
Przez żołądek do serca. Pomysły na walentynkową kolację
Co przygotować na walentynkową kolację? Nawet jeżeli wydaje nam się, że kuchenne zmagania nie są dla nas, bo brakuje nam talentu, warto chociaż spróbować –...
Pomysły na niesamowite przekąski
Urządzasz imprezę dla przyjaciół w domu? Zadbaj o dobry nastrój, zaskocz wystrojem wnętrza i… intrygującymi ziemniaczanymi przekąskami, które zachwycą ich...
4 najsłynniejsze kanapki świata: zrób je w domu
Kanapka niejedno ma imię! Ten klasyk wśród śniadań w każdym państwie ma swoją wariację. Wariantów jest tak wiele, jak wielki i różnorodny jest świat. Jedni...
3 proste przepisy na tapas, które przeniosą Cię do Hiszpanii
Tapas to smakowite przekąski, z których słynie Hiszpania. Te małe specjały są idealne do dzielenia się przy stole, a swoją różnorodnością i wyjątkowym smakiem...
Ramen z jajami nitamago
Ramen to danie kojarzone z Japonią, które jednak powstało w Chinach. Jego podstawowym składnikiem jest makaron w bulionie wzbogacony najróżniejszymi dodatkami....
Ziemniaczane mity, czyli cała prawda o kartoflach
Ziemniaki – nasze dobro narodowe. Jeden z podstawowych składników polskiej diety, ceniony za wszechstronność i smak. Źródło białka posiadającego bardzo wysoką...
Poznaj niezwykłe moce kaszy gryczanej
Niezwykle bogata w magnez, pomaga w walce z podwyższonym ciśnieniem i cholesterolem. Ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z...
Chamula, hołubcie, dzyndzałki… Takich dań z kaszą jeszcze nie jadłeś!
Znacie chamulę, hołubcie i dzyndzałki? Pewnie nie – to regionalne dania z kaszą w roli głównej! Przepisy zebrał i zdradził Paweł Ochman, propagator roślinnej...
10 fascynujących faktów o francuskich serach
Francja znana jest nie tylko z pięknych zabytków, mody i zapierających dech w piersiach widoków, ale także ze znakomitej kuchni. A w niej prym wiodą sery. W...
Kasza jęczmienna. Jedz ją na zdrowie
Wyróżnia się wysoką zawartością białka roślinnego, budulca tkanek, oraz błonnika, usprawniającego pracę jelit. Kasza jęczmienna, bo o niej mowa, jest bogata w...
Chlebowa czy serowa? Jesienne zupy, które ci posmakują
Jakie potrawy są szybkie w przygotowaniu, nie wymagają skomplikowanych trików kulinarnych, a efekt końcowy jest po prostu niebiański? Zupy! Dlatego zimą, kiedy...
Ciasta do niedzielnej kawy jak u babci - przepisy
Pamiętacie zapach drożdżowego, niedzielnego ciasta u babci? A może pyszną szarlotkę z kruszonką? Zebraliśmy dla Was TOP 10 przepisów naszych Czytelników na...
Jej wysokość pizza. Wszystko, co trzeba wiedzieć o tym włoskim przysmaku
Chrupiące ciasto, świeże zioła, lejący się ser i ten zapach! Czy znacie kogoś kto nie lubi pizzy? Margherita, pepperoni, hawajska… już same nazwy wystarczą,...
Karnawałowe menu z jajem
Nieodłącznym elementem zabaw karnawałowych jest poczęstunek. Komponując imprezowe menu, pamiętajmy, że jedzenie musi być nie tylko smaczne, ale też efektowne. I...
Ciasto bez pieczenia: mus z trzech czekolad
Przepis na ciasto bez pieczenia z musem czekoladowym.
Domowy chleb pszenno-żytni
Przepis na prosty domowy chleb pszenno-żytni bez zakwasu.
Chleb i woda – nie ma głoda, czyli wszystko co trzeba wiedzieć o chlebie
Najwyższa pora rozgrzewać piekarniki, odkręcać słoiki z zakwasem i zrobić chleb! Aromat świeżo upieczonego chleba budzi w nas wspomnienia ciepła rodzinnego...
Fafernuchy, pokuczaj czy parzybroda... Wiesz co jesz?
Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska...
5 powodów, dla których warto dodać swojej kuchni nieco pikanterii
Czy wiecie, że ostre jedzenie obniża ciśnienie i wydłuża życie? A doprawiając swój obiad na ostro, możecie spalić nawet 50 bonusowych kalorii? Zobaczcie pięć...
Dodano 19 godzin temu w kategorii Prace wysokościowe
Dodano wczoraj w kategorii Ubezpieczenia
Dodano 4 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 4 dni temu w kategorii Winiarnia