Desery. Ciasto piaskowe z budyniem z sezonowymi owocami: jabłkami, śliwkami lub malinami. Do wyboru [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem, z  sezonowymi owocami do wyboru - tutaj z jabłkami. Zobaczcie przepis!
Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem, z sezonowymi owocami do wyboru - tutaj z jabłkami. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Kośmider
Rewelacyjne ciasto piaskowe z sezonowymi owocami do wyboru! Mogą być jabłka, śliwki, maliny… Zobaczcie przepis.

Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem z sezonowymi owocami do wyboru: jabłkami lub śliwkami czy malinami. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Kośmider.

Składniki na blachę o wymiarach 33x10 cm

  • 250 g masła lub margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • owoce (jabłka, śliwki, truskawki)
  • cukier puder do posypania

Wykonanie
W dużej misce zmiksować miękkie masło z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku cały czas miksując.
Następnie małymi porcjami dodać przesianą przez sitko mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia.
Jabłka obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Wylać ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około godzinę.

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie