MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery. Ciasto piaskowe z budyniem z sezonowymi owocami: jabłkami, śliwkami lub malinami. Do wyboru [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem, z  sezonowymi owocami do wyboru - tutaj z jabłkami. Zobaczcie przepis!
Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem, z sezonowymi owocami do wyboru - tutaj z jabłkami. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Kośmider
Rewelacyjne ciasto piaskowe z sezonowymi owocami do wyboru! Mogą być jabłka, śliwki, maliny… Zobaczcie przepis.

Szybkie, proste i wyjątkowe ciasto piaskowe z budyniem z sezonowymi owocami do wyboru: jabłkami lub śliwkami czy malinami. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Kośmider.

Składniki na blachę o wymiarach 33x10 cm

  • 250 g masła lub margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • owoce (jabłka, śliwki, truskawki)
  • cukier puder do posypania

Wykonanie
W dużej misce zmiksować miękkie masło z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku cały czas miksując.
Następnie małymi porcjami dodać przesianą przez sitko mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia.
Jabłka obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Wylać ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około godzinę.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska