Desery z jabłkami. Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Prosty deser dla każdego [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Zobaczcie przepis!
Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Jaworek
Pieczona jabłka to jeden z tych deserów, który robi się błyskawicznie. Zobaczcie przepis!

Macie ochotę na małe co nieco? Pieczone jabłka to raj dla łasuchów! Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

SKŁADNIKI

  • 3 jabłka
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 łyżki cukru trzcinowego

PRZYGOTOWANIE:
Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy wymieszać z żurawiną, miodem i cukrem trzcinowym.
Z jabłek odkroić wierzchy. Łyżką wydrążyć gniazda nasienne. Wgłębienia wypełnić przygotowanym farszem. Jabłka przykryć odciętymi wierzchołkami.
Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Zwierzęta też potrafią się śmiać

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie