https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Domowe przetwory. Czosnek marynowany w miodzie [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Czosnek marynowany w miodzie. Zobaczcie przepis!
Czosnek marynowany w miodzie. Zobaczcie przepis! Fot. Agnieszka Sznajder
Czosnek marynowany w miodzie to jeden z tych domowych przetworów, który koniecznie powinien pojawić się w naszej spiżarni. Zobaczcie przepis!

Czosnek marynowany - przepis. - Zawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy  przystawkę. Czosnek - jak wszystkim wiadomo - ma wspaniałe właściwości dla naszego organizmu, a w połączeniu z miodem to już antidotum na jesienno-zimowe chłody i przeziębienia – mówi nasza Czytelniczka Agnieszka Sznajder, autorka bloga „Apetyczna babeczka”.
 
Składniki
czosnek (dowolna ilość) 
 
Zalewa: 

  • 1 szklanka octu jabłkowego 
  • 1 szklanka wody 
  • 2-3 łyżeczki miodu  
  • łyżeczka soli 
  • sok z połowy cytryny

 
 
Wykonanie
Czosnek obieramy, zalewamy na minutę wrzątkiem, odcedzamy. 
 W przygotowanych słoikach układamy ząbki czosnku. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, a następnie zalewamy czosnek w słoikach. Pasteryzujemy przez 5 minut. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska