Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Kasza kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem [PRZEPIS]

mad
Kasza kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem.
Kasza kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem. Fot. Magda Mentel
Kasza kuskus, tuńczyk, pomidor i groszek konserwowy. Te składniki wystarczą do przygotowania pysznego obiadu. Zobaczcie przepis.

Kasza kuskus – przepis. Kasza kuskus to bogactwo bezcennych składników odżywczych. Warto po nią sięgać jak najczęściej. Co można z niej zrobić? Nasza Czytelniczka Magda Mentel proponuje kaszę kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem.

Kasza kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem.
Kasza kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem. Fot. Magda Mentel

Składniki na jedną porcję

  • 60 g kaszki kuskus (suchej)
  • 150 g tuńczyka w wodzie
  • 100 g groszku konserwowego
  • pomidor
  • sól, pieprz (do smaku)

Wykonanie
Kaszkę wsypać do miseczki, posolić, zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na około 10 minut. Rozgrzać patelnię. Pomidora umyć i pokroić w małą kosteczkę, wrzucić na patelnię. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i zielony groszek. Gdy kaszka kuskus będzie gotowa, również przełożyć ją na patelnię. Posolić i popieprzyć wedle uznania. Podgrzewać na małym ogniu. Gotowe, ciepłe danie przełożyć na talerz.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska