https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na śniadanie - dania z jajkami. Zapiekane jajka z chorizo i botwiną [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Zapiekane jajka z chorizo i botwiną  to pomysł na rewelacyjne śniadanie.
Zapiekane jajka z chorizo i botwiną to pomysł na rewelacyjne śniadanie. Fot. Paweł Epler
Zapiekane jajka z chorizo i botwiną to pomysł na rewelacyjne śniadanie. Zobaczcie przepis!

Jajka, kiełbasa chorizo i botwinka! To podstawowe składniki sycącego, niebanalnego śniadania! Przepis naszej Czytelniczki Agnieszki Delkowskiej, autorki popularnego bloga „Lady Kitchen”.

Składniki

  • kilka liści kolorowej botwiny (lub pęczek zwykłej) 
  • 40 dag chorizo pokrojonego w dowolne kawałki 
  • 1 szalotka drobno pokrojona  
  • 15 dag startego sera 
  • jajka (po 2 sztuki na osobę) 
  • sól, pieprz

 

Wykonanie
Chorizo i szalotkę usmażyć na patelni, dodać drobno posiekane liście botwiny, chwilę podsmazyć i delikatnie doprawić. 
W naczyniu do zapiekani ułożyć botwinę z chorizo, posypać startym serem. Wbić jajka, zapiekać  w 180 stopniach do ścięcia białek.  

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska