Miała być malarką, została gwiazdą TV. Los nie zawsze był dla niej łaskawy
Magda Gessler - jej nikomu nie trzeba przedstawiać! Charyzmatyczna prowadząca „Kuchennych Rewolucji” i innych programów poświęconych gotowaniu, jest popularna...
Jak Amerykanie jedzą hot dogi? Oto sposoby na wypełnienie podłużnej bułki
Amerykański Dzień Niepodległości przypada 4 lipca. To święto jest także określane jako Dzień Hot Doga. Na licznych festynach i w wesołych miasteczkach sprzedaje...
Słodki przedwojenny Kraków
Z okazji Dnia Piekarza i Cukiernika, który przypada 15 marca, zebraliśmy archiwalne zdjęcia cukierni w Krakowie – cukierni Europejskiej Kazimierza Danka i...
Nie pomogła im nawet Magda Gessler. Oto knajpy, które upadły
"Kuchenne rewolucje" na telewizyjnej antenie zadebiutowały w marcu 2010 roku. Od tamtej pory restauratorka Magda Gessler podróżuje po całym kraju i ratuje...
Pyszny sernik na zimno z truskawkami. Wypróbuj przepis blogerki Polish your kitchen
Potrzebujesz ochłody? Ten sernik na zimnoz truskawkami sprosta oczekiwaniom wybrednego łasucha. Mamy dla ciebie rewelacyjny przepis na to wyśmienite ciasto od...
Apetyczna sałatka z ogórków małosolnych Karola Okrasy. To idealna przekąska na lato
Karol Okrasa to ceniony szef kuchni i znawca kuchni polskiej pochodzący z Białej Podlaskiej. Kucharz od lat przemierza różne zakątki Polski, pokazując, jakie...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Ostrzega przed znanym z TikToka sposobem gotowania jajek! Tak poparzyła pół twarzy
Brytyjka postanowiła zrobić jajko w koszulce według popularnej na TikToku porady. Przez mały błąd jajko i kubek wybuchły, powodując oparzenia na pół twarzy, a...
Od muzyka do rolnika. Junior Stress produkuje paprykowe sosy inspirowane Jamajką
Marcel Galiński, znany fanom jako Junior Stress, był popularnym wokalistą na scenie muzyki reggae. Ponad dekadę temu zawiesił jednak działalność muzyczną i stał...
Marika wróciła z przepisem na muzyczną ucztę. Album „Cykl” można zjeść
Marta „Marika” Kosakowska jest wokalistką, kompozytorką i autorką tekstów. Po 5-letniej przerwie związanej z macierzyństwem artystka wróciła na scenę z nowym...
Jadalne robaki na przekąskę. Mąka ze świerszczy, chipsy z larw mącznika
Mąka ze świerszczy, chipsy z larw mącznika młynarka i czekolada z owadami. Elżbieta i Paweł Katolik na co dzień zajmują się importem i dystrybucją dodatków do...
Dieta Joe Bidena. Co na co dzień jada prezydent Stanów Zjednoczonych?
Wydawać by się mogło, że prezydent Stanów Zjednoczonych, jedna z najbardziej znaczących osób na świecie, zarządzająca supermocarstwem, ma wyjątkowe nawyki...
Sekrety włoskiego grilla zdradza Matteo Brunetti, finalista MasterChefa
Karkówka, kiełbaski, kaszanka – to najczęstszy zestaw grillowy w Polsce. W nowym sezonie warto wprowadzić kilka zmian w menu. Matteo Brunetti, finalista szóstej...
Kate Middleton zachwyca szczupłą sylwetką. Jak wygląda dieta księżnej Kate?
Księżna Kate Middleton uwielbia zdrową żywność. Świeże warzywa i owoce w różnych formach to jej codzienność. Nic więc dziwnego, że pomimo wielu obowiązków...
Kto wygrał „MasterChefa" w Polsce? Oto zwycięzcy wszystkich edycji
Znamy zwycięzcę 11. edycji popularnego programu kulinarnego „MasterChef”. Finał mogliśmy śledzić na antenie TVN w niedzielę 4 grudnia 2022 roku. Jak zwykle nie...
Domek z piernika na Boże Narodzenie. Ekspertka ujawnia przepis na wypiek z piernika
- Chciałabym, aby domki z piernika były nie tylko inspiracją do ich budowy, ale również do tego, jak możemy patrzeć na otaczający nas świat i ludzi - mówi...
Żywność w płynie, owady na talerzu i bezmięsne dania gotowe. Ekspertka zdradza trendy
Polacy biorą pod uwagę, że kiedyś będą mogli lub będą musieli spożywać owady, ale się do tego nie kwapią – stwierdza Magdalena Malutko, właścicielka agencji...
Ekspert obala mit dotyczący wina. Rozmowa o kulturze picia wina w Polsce
Wino może podkreślać smak potraw, może też je uszlachetnić. Kuba Janicki wraz z przyjaciółmi napisał książkę poszerzającą wiedzę na temat wina. Porozmawialiśmy...
W Norwegii króluje dorsz i baranina. Rozmowa z ekspertką o kuchni norweskiej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek to badaczka kultury i kierowniczka wydziału Food Studies na SWPS. Jej książki kulinarne były nagradzane w konkursie Gourmand World...
Chcesz zrezygnować z jedzenia mięsa? Weganin wskazuje powody do zmiany diety
Dieta wegańska to dla wielu osób wciąż ekstremalny sposób odżywiania. „Współcześnie dieta roślinna nie wiąże się z wielkimi wyrzeczeniami” – stwierdza Orestes...
Kuchnia Grecji odkrywana na nowo. Bartek Kieżun wspomina deser na pożegnanie Aten
- Ateny to historia ludzkości i miejsce spotkań – stwierdza Bartek Kieżun, podróżnik, antropolog kultury, smakosz i autor książek o kuchni krajów...
„Kuchnia polska jest barokowa”. Rozmowa z Michałem Brysiem o gotowaniu z alkoholem
Michał Bryś dał się poznać szerszej publiczności jako prowadzący 6. edycję programu „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” na antenie Polsatu oraz juror polskiej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Restauracje
Dodano 3 dni temu w kategorii Okulista
Dodano 3 dni temu w kategorii Drzwi
Dodano 3 dni temu w kategorii Przedszkola