Tyle młode pary zapłacą za gościa w 2024 r. Koszt wesela to coraz większy wydatek
Cena za talerzyk weselny rośnie z roku na rok. Jedzenie przestało tak bardzo drożeć, inflacja spowalnia, jednak inne koszty nadal są wysokie, choćby presja...
Krówkowa manufaktura w Klęczanach? Dlaczego nie? Gdzie diabeł nie może, KGW pomoże
Koło Gospodyń Wiejskich z Klęczan postanowiło wrócić do historii wsi. I bynajmniej nie chodzi o jakąś wystawę starych zdjęć, dokumentów, babcinych garnków ani...
Śliwkowy hit na jesienny stół. zajadała się będzie cała rodzina
Sezon na śliwki zobowiązuje do ich wykorzystania. O to na wiele sposobów, bo jedni stawiają na ich wersję płynną i zdecydowanie dla dorosłych, inni, jak choćby...
Miechunka, gąszcz, nagroda. Co je łączy? Podpowiadamy: smakowitość z BeNatur
Gospodarstwo BeNatur z Ropicy Polskiej kolejny raz triumfowało na konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" w Starym Sączu. Serca jurorów, a...
W Siarach odbył się I Festiwal Pieczonego Ziemniaka
W Siarach odbyło się dzisiaj prawdziwe święto podhalańskich gruli, poznańskich pyrów, śląskich kartofli, kaszubskich bulw i wreszcie naszych – pogórzańskich i...
W Bieczu śpiewająco odbyła się kulinarna Bitwa Smaków
W Bieczu śpiewająco odbyła się kulinarna Bitwa Smaków. Panie z Koła Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich z Biecza, ale też KGW z Klonówki w gminie Starogard Gdański...
Barman z Krakowa w prestiżowym konkursie. Grzegorz Pikulski jedzie do São Paulo
Już po raz ósmy w Polsce odbyły się krajowe kwalifikacje do najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego na świecie – World Class. Po piekielnie trudnych...
Miała być malarką, została gwiazdą TV. Los nie zawsze był dla niej łaskawy
Magda Gessler - jej nikomu nie trzeba przedstawiać! Charyzmatyczna prowadząca „Kuchennych Rewolucji” i innych programów poświęconych gotowaniu, jest popularna...
Słodki przedwojenny Kraków
Z okazji Dnia Piekarza i Cukiernika, który przypada 15 marca, zebraliśmy archiwalne zdjęcia cukierni w Krakowie – cukierni Europejskiej Kazimierza Danka i...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Historyczne osiągnięcie krakowskiej barmanki Alicji Bączyk
Takiego sukcesu nie osiągnął jeszcze żaden barman z Polski! Alicja Bączyk z krakowskiego lokalu TAG. zajęła 4. miejsce w najbardziej prestiżowym konkursie...
Kuchnia w jego wydaniu to czysta poezja! Zobacz, jak się zmieniał
Robert Makłowicz - tego nazwiska nie trzeba nikomu przedstawiać. Najsłynniejszy polski dziennikarz, podróżnik i krytyk kulinarny cieszy się ogromną sympatią...
Jędrzej Majka: Jedzenie bez przypraw byłoby pozbawione smaku
Przez ostatnie 5 lat wprost oszaleliśmy na punkcie czosnku niedźwiedziego. Nazwa wzięła się stąd, że jest to pierwsza roślinka, którą zjadają niedźwiedzie, gdy...
Wielkanocny poradnik Michela Morana
Jak przygotować zakwas na żurek? Co zrobić, by wielkanocna baba nie opadła? Swoje kuchenne sekrety zdradza Michel Moran. Zobaczcie!
Zwyciężczyni pierwszej edycji "MasterChef Junior" już tak nie wygląda. Zobaczcie
Natalia Paździor w 2016 roku wygrała pierwszą edycję "MasterChef Junior". Od tego momentu minęło sześć lat, a nastolatka przeszła sporą metamorfozę. Zobaczcie...
Kuchnia Huberta Fudalewicza: polska, w nowoczesnym wydaniu
Hubert Fudalewicz, szef kuchni restauracji Schronisko Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej nie boi się eksperymentować. O swojej kuchni mówi: „To kuchnia polska w...
Tłusty czwartek 2022. Przepis na pączki Magdy Gessler
Tłusty czwartek 2022. W ten dzień będziemy zajadać się głównie pączkami. Szukacie dobrych przepisów? Mamy dla was sprawdzony przepis na PĄCZKI MAGDY GESSLER....
Dzieci Magdy Gessler poszły w ślady znanej mamy? Sprawdziliśmy, czym się zajmują
Magda Gessler ma dwoje dzieci. Sprawdziliśmy, czym zajmują się Tadeusz Müller i Lara Gessler, a także czy poszli w ślady znanej mamy.
Kulinarne aukcje WOŚP. Wylicytuj spotkanie z Ewą Wachowicz lub kolację z Okrasą
Finał WOŚP 2022 w niedzielę, 30 stycznia. Co roku dużą popularnością cieszą się internetowe aukcje, również te związane z kulinariami. Tym razem można...
Mała mleczarnia z Łużnej podbiła swoim produktem rynek. Piękna historia!
Ich znak rozpoznawczy to tradycyjny edamski i gryficki do tego jeszcze ten drugi w wersji wędzonej. Mowa oczywiście o serach wytwarzanych w lokalnej mleczarni w...
Dieta wegańska to królestwo warzyw i owoców
Rozmawiamy z Erykiem Wałkowiczem, weganinem, dietetykiem i autorem książki „Dieta wegańska dla każdego”.
Królowa lodów od 50 lat rządzi we Wrocławiu! Poznajcie Annę Barton
Jej recepta na sukces? Trzeba być pracowitym, uczciwym i kochać swoją pracę. - No i koniecznie dążyć do postawionego sobie celu, bez patrzenia na przeciwności...
Dodano wczoraj w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano wczoraj w kategorii Winiarnia
Dodano 2 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano 2 dni temu w kategorii Adwokat