Szaszłyki warzywne to doskonała propozycja dla jaroszy. Przepisem dzielą się panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Białce.
Składniki
- papryka różnokolorowa
- pieczarki
- młoda cukinia
- cebula biała i czerwona
- pomidorki
Składniki na marynatę
- oliwa
- sos sojowy
- ocet winny
- pieprz
- zioła np. tymianek, bazylia, zioła prowansalskie
Wykonanie
Patyczki na szaszłyki należy namoczyć. Nadziewać według uznania.
Wymieszać oliwę z sosem sojowym i octem winnym w proporcji 3. 1. Moczyć szaszłyki w marynacie co najmniej 20 minut. Grillować polewając marynatą.
Zobacz też:Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia. TOP 12 dań małopolskich gospodyń
Zobacz też:Dania mięsne. TOP 12 dań z wieprzowiną i wołowiną naszych Czytelników
Zobacz też:Potrawy z kurczaka. TOP 10 dań z kurczaka naszych Czytelników
Zobacz też:Przepisy na pyszne ciasta z rabarbarem
Zobacz też:TOP 7 deserów bez pieczenia z truskawkami
Zobacz też:Zobacz TOP 10 przepisów na dania z truskawkami
Zobacz też:Botwinka. Zupy z botwiny na ciepło i zimno [PRZEPISY]
Zobacz też:Przepisy na majowe zupy szczawiowe
Zobacz też:Sernik na zimno: przepisy
Zobacz koniecznie:Jak przygotować szparagi? Trzy pomysły na pyszne dania z zielonymi szparagami
Zobacz koniecznie:Zupa ze szparagów białych lub zielonych – przepisy
Zobacz koniecznie:Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji naszych Czytelników
Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo