Jaki jest stan stołówek w polskich szkołach? [RAPORT]
Wśród rodziców uczniów publicznych szkół podstawowych w Polsce zostały przeprowadzone badania na temat stanu stołówek w ich szkołach. Z raportu wynika, że choć...
Regionalne przysmaki: tatar z pomidorów [PRZEPIS]
Tatar z pomidorów
Regionalne przysmaki: zupa pokrzywowo-szczawiowa [PRZEPIS]
Zupa pokrzywowo-szczawiowa
Regionalne przysmaki: miód z mniszka lekarskiego [PRZEPIS]
Miód z mniszka lekarskiego
Czas na grilla. Jak zrobić domowe kiełbaski na grilla [PRZEPIS]
Domowe kiełbasy na grilla
Czas na grilla. Grillowany kalafior z medalionami z łososia [PRZEPIS]
Grillowany kalafior z medalionami z łososia
Czas na grilla. Grillowana kukurydza według przepisu Sylwii Ładygi
Kukurydza grillowana na ostro
Sałatka z młodych ziemniaków z dodatkiem rzodkiewki, dymki i koperku [PRZEPIS]
Sałatka z młodych ziemniaków z dodatkiem rzodkiewki, dymki i koperku
Wiosenny chłodnik z botwinki z dodatkiem rzodkiewki i ogórka [PRZEPIS]
Wiosenny chłodnik z botwinki
Czas na grilla. Marynaty do mięs według Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red [PRZEPIS]
Adam Chrząstowski, szef kuchni krakowskiej restauracji Ed Red, zdradza jak marynować drób i wieprzowinę na grilla.
Dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia
Kwiecień to miesiąc, w kiedy organizm jest szczególnie osłabiony – o objawy przesilenia wiosennego, będącego wynikiem niedoboru witamin, nietrudno. Właśnie w...
Myślenice. Kuchnie świata w jednym miejscu - nad Rabą
Tydzień po majówce na Zarabie zawitają food trucki.
Wiosenna dieta 1500 kalorii
Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w prawidłowym funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Obcokrajowca poczęstujemy pierogami, sami chętnie zjemy bigo
Kuchnia polska ma smak słony, a typowe polskie potrawy to bigos, żurek i kotlety schabowe. Obcokrajowców poczęstowalibyśmy pierogami i bigosem. Przyprawy...
Memy na Dzień Czekolady z "Panią Bukową" w roli głównej!
Dzień Czekolady obchodzimy 12 kwietnia. Znana przed wiekami wśród Majów i Azteków do Europy trafiła w XV wieku. Czekolada działa jak afrodyzjak i jedno jest...
Domowe praliny prosto z Gorlic na 12 kwietnia - Dzień Czekolady
12 kwietnia przypada Międzynarodowy Dzień Czekolady. Pewnie znajdzie się niejeden chętny, który będzie chciał święto celebrować. My proponujemy więc pralinki...
Jurorka "Master Chefa" zrobiła zapiekanki po krakowsku
W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Starmach przygotowała zapiekanki krakowskie. Jurorka programu "MasterChef" zdradziła też przepisy na domowy majonez, keczup, sos...
Regionalne przysmaki: prołzioki z Moszczenicy [PRZEPIS]
Prołzioki, czyli bułeczki na sodzie
Regionalne przysmaki: królik po chłopsku z Moszczenicy [PRZEPIS]
Przepis na królika po chłopsku
Regionalne przysmaki: kołacz maryjny z serem z Lipinek [PRZEPIS]
Kołacz z serem z Lipinek
Kiełbasa - królowa każdego grilla
Grillujemy wszystko i wszędzie. Skąd takie zamiłowanie rodaków do grillowania i co najczęściej pojawia się na ruszcie?
Dodano wczoraj w kategorii Bramy
Dodano 2 dni temu w kategorii Sprzątanie
Dodano 3 dni temu w kategorii Sklep
Dodano 3 dni temu w kategorii Tworzenie stron WWW