Kto z nas nie lubi faszerowanych pieczarek! To prosta i pyszna przekąska do zrobienia w kilka chwil! Przepis naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.
Składniki
- 8 dużych pieczarek
- 10 dag szynki
- 10 dag sera żółtego (5 dag do pieczarek, 5 dag do posypania)
- cebula czerwona
- cebula zwykła
- 2 łyżki bułki tartej
- olej
- przyprawy
Wykonanie
Pieczarki umyć i usunąć nóżki. Cebulkę, nóżki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno pieczarek wyłożyć starty ser, a na to podsmażone składniki. Ułożyć w naczyniu. W miseczce wymieszać pozostały ser z bułką tartą i kilkoma kroplami oleju. Przykryć tym pieczarki. Piec 20 minut w 200 stopniach.
Zobacz koniecznie!

Wideo