https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Pieczarki faszerowane szynką i serem żółtym. Proste i pyszne [PRZEPIS]

mad
Pieczarki  faszerowane szynką i  serem żółtym. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis!
Pieczarki faszerowane szynką i serem żółtym. Proste i pyszne. Zobaczcie przepis! Fot. Aleksandra Faiks
Macie ochotę na małą, pyszną przekąskę? Pieczarki faszerowane szynką i serem żółtym po prostu rozpływają się w ustach. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki!

Kto z nas nie lubi faszerowanych pieczarek! To prosta i pyszna przekąska do zrobienia w kilka chwil! Przepis naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • 8 dużych pieczarek
  • 10 dag szynki
  • 10 dag sera żółtego (5 dag do pieczarek, 5 dag do posypania)
  • cebula czerwona
  • cebula zwykła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej
  • przyprawy

Wykonanie
Pieczarki umyć i usunąć nóżki. Cebulkę, nóżki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno pieczarek wyłożyć starty ser, a na to podsmażone składniki. Ułożyć w naczyniu. W miseczce wymieszać pozostały ser z bułką tartą i kilkoma kroplami oleju. Przykryć tym pieczarki. Piec 20 minut w 200 stopniach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Maja Gardocka
21 maja, 0:16, Janina Król:

trochę oklepane, lepsze będzie jak coś przegryzie smak np ogóry krakusa

Prawda, ogóreczki Krakusowe są bardzo smaczne, pozdrawiam :)))

J
Janina Król

trochę oklepane, lepsze będzie jak coś przegryzie smak np ogóry krakusa

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska