Sałatka z dodatkiem mniszka lekarskiego
Wiosenna sałatka z mniszkiem lekarskim. Zobaczcie przepis!
Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy: mazurek, sernik, makowiec, żurek. Sprawdź ceny u Magdy Gessler
Na stronie internetowej restauracji Magdy Gessler "Słodki Słony" pojawiło się menu przygotowane specjalnie na Wielkanoc. W ofercie znalazły się m.in. baba...
Pasta jajeczna – przepis
Na świątecznym stole nie może zabraknąć potraw z jajkiem. Zobaczcie przepis na pyszną pastę jajeczną.
Jedzenie, którym grzeszysz. Tego nie jedz w dni postne
Post to nie tylko chwilowa zmiana naszej diety. Prawo Kanoniczne określa go jako formę pokutną, Stary Testament zaś wskazuje, że powinien on być zawsze łączony...
Jajka z brokułem na świąteczny stół
Jajko to symbol Wielkanocy, dlatego nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Zobaczcie przepis na jajko z brokułem.
Baba w święta jest potrzebna!
Babka wielkanocna. O babach opowiada Stefan Przebindowski, krakowski mistrz cukiernictwa.
Baranki i judaszki, czyli czeska Wielkanoc
U nas żurki i barszcze, mazurki i baby, a u naszych sąsiadów? Na Wielkanoc każda prawdziwa gospodyni w Czechach przygotowuje smakowite wypieki świąteczne, na...
Wielkanocny żurek na lekkim domowym zakwasie
Przepis szefa kuchni! Wielkanocny żurek na lekkim domowym zakwasie z kiełbaskami drobiowymi.
Wielkanocna pascha z rodzynkami i migdałami
Wielkanocna pascha z rodzynkami i migdałami. Palce lizać! Przepis naszej Czytelniczki.
Efektowne śniadanie wielkanocne: jajko zapiekane na brokule
Jajko zapiekane na brokule i bekonie w kruchym koszyczku to pomysł na efektowne śniadanie wielkanocne 2020! Zobaczcie przepis!
Przepis na wielkanocną zupę chrzanową
Sułkowicka krzonówka na Wielkanoc. Sprawdź przepis.
Dzionie: tradycyjna zupa wielkanocna z Małopolski
Dzionie to tradycyjna potrawa wielkanocna z Małopolski. Przygotowuje się ją w okolicach Głogoczowa. Zobaczcie przepis!
Wielkanoc 2020. Wielkanocny żurek gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin [PRZEPIS]
Przepis na wielkanocny żurek gotowany na wodzie spod wędzonych wędlin.
Pogotowie kulinarne: wszystko o ryżu
Siedzisz w domu? Masz za dużo ryżu? Zobacz, co przygotować z ryżu, jak długo można przechowywać ugotowany ryż i co z niego zrobić. Podpowiada Aleksander...
Pogotowie kulinarne: pyszne naleśniki i ciasto na pierogi
Siedzisz w domu? Zrób rewelacyjne naleśniki lub pierogi. Jak? Podpowiada Aleksander Zachuta, szef kuchni, pomysłodawca „Pogotowia Kulinarnego”, akcji...
Pogotowie kulinarne: wszystko o makaronie
Koronawirus. Co zrobić z ogromną ilością jedzenia? Jak nie marnować jedzenia? Na nasze pytania odpowiada Aleksander Zachuta, szef kuchni, pomysłodawca...
3 pomysły na fit kanapki bez pieczywa
Przedłużająca się kwarantanna z powodu koronawirusa sprawia, że większość czasu spędzamy w domach. Nasze mieszkania zyskały nowe funkcje stając się nie tylko...
10 rodzajów kaszy, z którymi warto się zaprzyjaźnić
Kasza nie musi być tylko dodatkiem do ciężkostrawnego sosu! Jej właściwości zdrowotne są nie do przecenienia. Wybierz najlepszy rodzaj dla siebie!
Czas pozjadać zapasy żywności. Jak to zrobić sensownie?
Niektórzy z nas posiadają w domu zapasy żywności, które wkrótce trzeba będzie zużyć. Inni lubią zajadać stres i nudę słodyczami oraz słonymi przekąskami....
W Krakowie rusza "pogotowie kulinarne"
Nie wiesz co zrobić z resztką jedzenia? Jak zrobić makaron? Co ugotować z resztek ryżu? Z powodu epidemii koronawirusa musisz zostać w domu, a nie chcesz...
Torty komunijne to dziś dzieła sztuki
Tort na komunię to podstawa. Ten wypiek stał się czymś obowiązkowym na wielu ważnych uroczystościach, a Pierwsza Komunia Święta bez wątpienia do takich należy....
Magda Gessler jak królowa świętowała 10-lecie programu
Już od dziesięciu lat Magda Gessler przemierza kulinarną mapę Polski.
Dodano 2 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 2 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 3 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano 3 dni temu w kategorii Adwokat