Sezon na dynie trwa w najlepsze. Zobaczcie przepis na szybką tartę z dynią w roli głównej.
Składniki
- 1 dynia Hokaido
- 40 g sera koziego
- 1 opakowanie ciasta kruchego
- 200 ml śmietany 30 proc.
- 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
- świeże zioła do smaku
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Pokrojoną w kostkę dynię piec w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem, które delikatnie nakłuć widelcem. Upieczoną dynię przełożyć do formy, dodać rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalać delikatnie śmietaną.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypać chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.
Zobacz też:
Rozgrzewająca zupa z sałaty lodowej i warzyw z rosołuZobacz też: Risotto z pieczarkami, tartym serem i oliwą truflową
Zobacz też: Sałatka z awokado z sosem sezamowo-chrzanowym
Zobacz też:Jajko zapiekane w bakłażanie na suszonych pomidorach
Zobacz też:Pomysł na szybki obiad: bakłażan faszerowany papryką
Zobacz też:Pomysł na śniadanie: śródziemnomorska shakshuka
Zobacz też:Jadalne kasztany, miechunka i patison, czyli jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Zobacz też:Jarmuż - przysmak, który kocha przymrozki
Zobacz też:Dżem z dyni i jabłek Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Zupa-krem z papryki Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Polewka na maślance Koła Gospodyń Wiejskich Jawiszowice
Zobacz też:Krakowska zupa kminkowa z lanym ciastem lub grzankami
Zobacz też:Zupa grzybowa z pierożkami z kaszą gryczaną Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Aromatyczna zupa-krem z cukinii z grzankami
Zobacz też:Zupa kremowa z kurkami
Zobacz też:Rozgrzewająca kwaśnica góralska mojej babci
Zobacz też:Regionalne przysmaki: rzodkie ziemnioki ze Smęgorzowa
Polub nas na facebooku. Codziennie nowy przepis!
Źródło: Dzień Dobry TVN