https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na szybki obiad: wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami [PRZEPIS]

mad
Tarta z dynią.
Tarta z dynią. materiały prasowe

Sezon na dynie trwa w najlepsze. Zobaczcie przepis na szybką tartę z dynią w roli głównej.

Składniki

  • 1 dynia Hokaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30 proc.
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • świeże zioła do smaku
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie

Pokrojoną w kostkę dynię piec w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem, które delikatnie nakłuć widelcem. Upieczoną dynię przełożyć do formy, dodać rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalać delikatnie śmietaną.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypać chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

Zobacz też:

Rozgrzewająca zupa z sałaty lodowej i warzyw z rosołu

Zobacz też: Risotto z pieczarkami, tartym serem i oliwą truflową

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

W
Weronika
Przepis fajny ale dla mnie za bardzo skomplikowany i pracochłonny, wolę już zjeść gotowy słoiczek z np. z flaczkami z Frykas kościan.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska