Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na szybki obiad: wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami [PRZEPIS]

mad
Tarta z dynią.
Tarta z dynią. materiały prasowe

Sezon na dynie trwa w najlepsze. Zobaczcie przepis na szybką tartę z dynią w roli głównej.

Składniki

  • 1 dynia Hokaido
  • 40 g sera koziego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 200 ml śmietany 30 proc.
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • świeże zioła do smaku
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie

Pokrojoną w kostkę dynię piec w piekarniku przez ok. 20 minut. Następnie formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem, które delikatnie nakłuć widelcem. Upieczoną dynię przełożyć do formy, dodać rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalać delikatnie śmietaną.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. 30 minut. Gotową tarę posypać chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.

Zobacz też:

Rozgrzewająca zupa z sałaty lodowej i warzyw z rosołu

Zobacz też: Risotto z pieczarkami, tartym serem i oliwą truflową

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska