https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka z krewetkami przepis. Sałatka brazylijska z sałatą, pomarańczami i krewetkami [PRZEPIS]

mad
Sałatka brazylijska z sałatą, pomarańczami i krewetkami.
Sałatka brazylijska z sałatą, pomarańczami i krewetkami. Fot. Orchidea Creative Group
Latem, podczas wakacyjnych wojaży, chętnie poddajemy się kulinarnym ekspertom i z ochotą próbujemy nowych smaków. Tymczasem wcale nie trzeba przenosić się do odległych krajów, by zaznać nieco egzotyki.

Sałatka brazylijska przepis. Idealną zapowiedzią letniego sezonu jest fantazyjna Sałatka brazylijska, z którą poradzi sobie nawet niewprawiony kucharz. Idealnie zbilansowane smaki – lekkiej mieszanki sałat, soczystej pomarańczy, krewetek, cebulki i orzechów nerkowca to pyszna propozycja o zachwycającym wyglądzie.

Składniki:

  • 1 woreczek mieszanki sałat z kapustą białą i kukurydzą (np. Brasiliana mix Eisberg)
  • 6 krewetek koktajlowych
  • 1 garść prażonych orzechów nerkowca
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pomarańcza
  • 1/3 pęczka kolendry
  • 1 łyżka masła
  • sok z ½ limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz

Wykonanie
Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle. Do miski wsypać mieszankę sałat, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę
i orzechy. Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Wybrane dla Ciebie

Zmarł Adam Teneta. Był jednym z najpopularniejszych dziennikarzy Krakowa

Zmarł Adam Teneta. Był jednym z najpopularniejszych dziennikarzy Krakowa

Będą kolejne zmiany na drodze do Morskiego Oka. Czy zwiększą bezpieczeństwo turystów?

Będą kolejne zmiany na drodze do Morskiego Oka. Czy zwiększą bezpieczeństwo turystów?

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska