Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane na wielkanocne śniadanie [PRZEPIS]

mad
Jajka faszerowane. Pyszny przepis na kolorowe wielkanocne jajka faszerowane.

Przepisem na wielkanocne jajka faszerowane podzieliły się Panie z Koła Gospodyń Wiejskich. KGW w Woli Zabierzowskiej powstało w 1955 roku. Jest organizacją wspierającą i kultywującą tradycje ludowe na terenie gminy Niepołomice. W Domu Kultury w Woli Zabierzowskiej odbywają się spotkania, podczas których starsze gospodynie przekazują swoją wiedzę i praktykę w dzierganiu igłą czy szydełkiem. Nie brakuje również spotkań kulinarnych, na których można coś dobrego zjeść i czegoś się nauczyć. Na te zajęcia najczęściej przychodzą najmłodsi mieszkańcy wsi. Przewodniczącą koła jest Krystyna Pajdzik.

Składniki

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 łyżeczki wasabi
  • łyżka buraczków
  • 3 łyżki utartego chrzanu
  • koperek, szczypiorek do dekoracji

Wykonanie
Jajka przekroić, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Roztarte żółtka podzielić na 3 części - do jednej dodać wasabi, do drugiej buraczki, do trzeciej chrzan. Wymieszać każdą oddzielnie i w ten sposób uzyskamy farsz do jajek o różnych kolorach. Jajka efektownie wyglądają ułożone na talerzu i posypane szczypiorkiem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Co włożyć, a czego unikać w koszyku wielkanocnym?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska