Czy każdy może jeść kaszę, bez względu na wiek?
Kasze należą do produktów zbożowych i w dużej mierze są źródłem węglowodanów. W zależności od tego, z jakiego zboża pochodzą oraz jaki jest stopień...
Tabbouleh – sałatka rodem z Libanu
Macie ochotę na nieco egzotyki w swojej kuchni? Zobaczcie przepis na tabbouleh – sałatka rodem z Libanu. Pyszna, lekkostrawna i aromatyczna!
Smaczne przepisy z kaszą w roli głównej
Orkiszowe pierogi leniwe z kaszą jaglaną, kotleciki gryczano-kalafiorowe z natką pietruszki, placuszki z kaszy manny z owocami. Oto przepisy z kaszą w roli...
Pasztet, pudding, a może pancake? Wybierz coś dla siebie
Rzadko wykorzystywane w polskiej kuchni przetwory kukurydziane kryją w sobie wiele wartości odżywczych. Mąka i kasza, jako produkty stosunkowo wysokokaloryczne...
Wszystko, co trzeba wiedzieć o maśle
Zgodnie z legendą powstanie masła jest dziełem przypadku. Nieprzypadkowe są natomiast dzisiejsze metody produkcji, dlatego przed kupnem upewnijmy się, że...
Przekąska albo psikus! Proste przepisy na straszne przekąski
Za chwilę Halloween. Święto wyczekiwane szczególnie przez najmłodszych. Tajemnicze peleryny, przerażające kapelusze czy strachy na wróble mogą zaskoczyć dzieci…...
Dyniowa tarta nie tylko na Halloween
Pumpkin pie, czyli dyniowy placek na kruchym spodzie, to tradycyjny wypiek amerykański, bez którego trudno wyobrazić sobie w USA Halloween czy Święto...
Meksykańskie święto Día de los Muertos to połączenie kultury i kuchni
Przełom października i listopada to w wielu miejscach na świecie okres szczególnej pamięci o bliskich zmarłych. To także okazja, aby w wyjątkowy sposób uczcić...
Trzy przepisy na magiczne potrawy z dynią w roli głównej
Halloweenowe przyjęcie wymaga specjalnej oprawy. To świetna okazja, by wykazać się kreatywnością w przygotowaniu kostiumów, wspólnych aktywności czy dekoracji....
Straszne przekąski na Halloween
Przekąski na Halloween - przepisy. Halloween 2024 zbliża się wielkimi krokami. Dawniej znane jedynie z amerykańskich filmów, a dziś obecne nawet w naszej...
Gdzie na cynamonki w Krakowie? Pyszne cynamonowe wypieki najlepiej smakują jesienią!
Na jagodzianki i malinianki musimy poczekać do przyszłego sezonu, ale na ratunek fanom słodkości przychodzą cynamonki. Pyszne, drożdżowe zawijasy, wysmarowane...
Gdzie i kiedy zbierać prawdziwki?
Borowik szlachetny (Boletus edulis) – poznaj bogactwo zalet oraz wartości odżywczych borowików. Dowiedz się, jak zbierać borowiki i na co zwrócić uwagę przy...
Grzyby marynowane według Ewy Wachowicz
Wyrób domowych przetworów z warzyw i owoców ma w Polsce długą i bogatą tradycję. Powód był prosty – latem i jesienią trzeba było zakonserwować na jak najdłużej...
Przepisy na dania z papryką
Papryka - przepisy. Papryka to witaminowa bomba. Czy wiecie, że ma więcej witaminy C niż cytryna? Warto ją wprowadzić do codziennego menu. Kliknijcie w galerię...
Masz ochotę na ciasto ze śliwkami? Polecam szybki wypiek na oleju. Pychota!
Ciasto ze śliwkami to prosty wypiek na jesienny podwieczorek. Zrobisz je w mniej niż godzinę bez większego kłopotu. Takie ciasto ucierane ze śliwkami na oleju...
Najlepszą zupę królewską w Małopolsce gotują panie z KGW Korczyna
Koło Gospodyń Wiejskich w Korczynie okazało się najlepszym w Małopolsce w konkursie kulinarnym " Z drobiem przez pokolenia". Podbiło serca i podniebienia jury...
Szefowie kuchni Połka i Allan ugotują krem czosnkowy z boczkiem i grzankami
Allan i Połka to cenieni już szefowie kuchni w Gorlicach i nie tylko. Kilkanaście dni temu zamknęli lokal przy ul. Narutowicza, by otworzyć swoją restaurację...
7 dań z dynią na 7 dni tygodnia
Przepis na dynię. Apetyczne dynie, które zachwycają swoją soczystą barwą, można wykorzystać jako podstawę wielu potraw – zarówno wytrawnych, jak i deserów....
Ciasto marchewkowe z ananasem, orzechami i kokosem
Rewelacyjne ciasto marchewkowe z ananasem, orzechami i kokosem. Proste i szybkie. Zobaczcie przepis!
Przepis na tradycyjne leczo
Przepis na tradycyjne leczo od Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki.
Łosoś hodowlany czy dziki?
Polacy uwielbiają łososia. Ponad 70 proc. z nas deklaruje, że kupuje tę rybę. Doceniamy jej smaczne mięso o charakterystycznym kolorze, wartości odżywcze,...
Kultowe ciasto "zebra"
Kto z nas nie pamięta ciasta „zebra”? To dwukolorowe, łatwe ciasto robi się błyskawicznie. Zobaczcie przepis!
Dodano godzina temu w kategorii Domki letniskowe
Dodano 3 godziny temu w kategorii Sklep meblowy
Dodano wczoraj w kategorii Hotel
Dodano wczoraj w kategorii Odzież