https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Naleśniki z kaszy gryczanej z nadzieniem z czerwonej fasoli [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Paweł Epler
Naleśniki z kaszy gryczanej z nadzieniem z czerwonej fasoli. Zobacz przepis!

Agnieszka Delkowska, autorka popularnego bloga Lady Kitchen, na zimowe dni poleca zdrowszą wersję naleśników.

Składniki

  • 3 paczuszki kaszy gryczanej jasnej, niepalonej
  • 200 g fasoli czerwonej
  • szklanka drobno posiekanych suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • garść bazylii
  • garść kolendry
  • 3 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie
Kaszę zalać na noc zimną wodą. Odcedzić i blenderem zmiksować ją na gładką masę (konsystencja gęstego ciasto naleśnikowe). Gdyby ciasto było za gęste dodać odrobinę wody lub mleka roślinnego. Usmażyć naleśniki. Namoczoną wcześniej fasolę ugotować do miękkości i ubić za pomocą tłuczka. Dodać posiekane pomidory, zioła, czosnek, musztardę i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i chilli. Naleśniki można podać z sosem pomidorowym, jogurtowym lub dowolnym sosem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska