Jedz sezonowo, czyli majowa obfitość warzyw Maj to sezon na rzodkiewkę, szparagi, szczaw, botwinę, ale też natkę pietruszki, szczypiorek oraz rabarbar. A co z nich zrobić? Zobaczcie nasze propozycje na...
7 maja 2024, 7:37
Rabarbar i szparagi, czyli sezonowość na talerzu Zupa-krem ze szparagów z oliwą truflową, szparagi z jajkiem i sosem holenderskim i knedle z rabarbarem. Oto sezonowe, majowo-czerwcowe dania, których...
7 maja 2024, 7:32
Ekspresowe ciasto z rabarbarem. Pyszne i proste ciasto do kawy Mam dziś dla ciebie przepis na ciasto z rabarbarem, które szybko się robi i świetnie smakuje. Podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny zapach, a ciasto...
6 maja 2024, 14:54
Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić Domowa konfitura z rabarbaru to prawdziwy rarytas dla osób lubiących słodko-kwaśny smak. Często łączę go z jabłkami lub z truskawkami dodając im w ten sposób...
6 maja 2024, 14:00
Liście rabarbaru są toksyczne, ale można je wykorzystać w ogrodzie i w domu Liście wielu warzyw można z powodzeniem dodać do sałatki. Coraz więcej osób coraz chętniej sięga po liście rzodkiewki, czy marchwi warto jednak pamiętać, że...
6 maja 2024, 8:28
Drożdżowy strudel z truskawkami i rabarbarem Truskawki i rabarbar to połączenie doskonałe. A drożdżowy strudel z truskawkami i rabarbarem to świetne ciasto na weekend. Zobaczcie przepis naszej...
6 maja 2024, 7:29